Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Fasolę zalej wodą, mocz przez 12 godz. Następnego dnia gotuj 90 minut. Pod koniec gotowania odrobinę posól. Odcedź, przestudź. Zmiksuj na gładko i przetrzyj przez sitko. Jajka rozbij, żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i dodawaną po łyżce fasolą. Domieszaj proszek do pieczenia, migdały i kaszę. Białka ubij na sztywno. Pianę delikatnie połącz z masą fasolową. Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz ok. 35 minut w 180°C.
Krem przygotuj według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu ciasto wyjmij z tortownicy. Rozetnij na dwa placki, przełóż 1/2 kremu orzechowego. Resztą kremu posmaruj boki i wierzch ciasta. Zrób także dekoracyjne rozetki. Boki obsyp czekoladową posypką. Ew. tort udekoruj czekoladowymi listkami.Źródło: Naj