Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt czekoladowy przełożony bitą śmietaną
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Składniki
do ubitych białek stopniowo dosypuję cukier, potem dodaję po jednym żółtku delikatnie mieszając już łyżką, następnie przesianą mąkę i budyń. na końcu delikatnie wmieszać przestudzoną roztopioną czekoladę. Ciasto przelać do wysmarowanej i wysypanej tortownicy, piec w nagrzanym piekarniku ok 40 min w temp 160C”. Przekroić na 3 części Skroić trochę ciasta z wierzchu i pokruszyć.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz zagęstnikiem. Blaty nasączyć wedle uznania Przełożyć bitą śmietaną.
Pianki różowe stopić w kąpieli wodnej, dodać polowe cukru i wymieszać. Następnie dodać pozostały cukier i ugnieść na elastyczna masę. . Masa ma konsystencje plasteliny, świetnie lepi się z niej ozdoby do tortów Porady: *3 łyżki wody najlepiej dodać, gdy pianki juz się trochę rozpuszcza; * Część cukru wsypuje się do masy jeszcze w garnku i miesza, resztę juz na stolnicy; * Masę wyrabia się do momentu, aż przestaje się kleić do rak i przypomina konsystencja dobrze wyrobiona plastelinę; *pozostałości masy z powodzeniem można przechowywać długo w lodówce, trzeba tylko szczelnie owinąć w folię spozywczą.
dekoracja: błoto: polewa czekoladowa: - pokruszony kawałek biszkoptu świnki: masa z pianek marsmallows