Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort czekoladowy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Masło utrzyj z żółtkami oraz cukrem białym i waniliowym. Dosyp mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj.
Wlej masę do tortownicy o średnicy 24 cm, po czym włóż ciasto do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piecz około pół godziny.
Gotowe przekrój wzdłuż na 2 placki. Jeden posmaruj bitą śmietaną, ułóż na nim pokrojone truskawki i pokryj drugim.
Wierzch tortu posmaruj dżemem truskawkowym i tężejącą polewą czekoladową. Udekoruj całymi truskawkami.
90 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 370.Źródło: Super TV