Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Masło stop z miodem i cukrem. Wystudź. Dosyp mąkę z proszkiem. Wbij jajko. Zagnieć ciasto. Rozdziel je na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na cienki placek i przełóż do osobnych tortownic wyłożonych pergaminem.
Orzechy posiekaj, wsyp na rozgrzaną patelnię. Dodaj masło, cukier i miód. Mocno podgrzej. Następnie rozsmaruj na jednym z placków. Piecz je po 20 minut w temp. 180 st. Wystudź.
Krem przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Utrzyj go z kawą. Przełóż placki. Odstaw na noc. Udekoruj.Źródło: Tina