Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jast bardz smaczny zrobiłam go na moje urodziny
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
Białka ubijamy z cukrem. Do żółtek dodajemy ocet i proszek. Wlewamy do białek, dodajemy mąkę i mieszamy. Po upieczeniu biszkoptprzekrawamy na 3 części. Śmietane ubijamy z fiksami i łyżeczką cukru pudru, trochę odkładamy, resztę mieszamy z rozdrobionymi owocami.
Przekładamy w następującej kolejności ; biszkopt, bita śmietana, biszkopt, dżem, bita śmietana, biszkopt. Do odłożonej bitej śmietany dodajemy kilka kropel barwnika. Rozsmarowujemy krem i ozdabiamy drażetkami czekoladowymi. Na częćść ciasta wykładamy polewę. Z lentilek robimy oczy