Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort bezowy z różą"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem na małe grudki razem z mąką. Dodaj resztę składników, zagnieć ciasto. Schładzaj godzinę. Rozwałkuj, ponakłuwaj widelcem, piecz 30 minut w temp. 180°C.
Białka ubij na sztywno, nadal miksując porcjami dodawaj przesiany cukier puder. Wsyp mąkę, dodaj sok z cytryny, wymieszaj. Masę wyłóż na spód, robiąc kleksy. Piecz 60 minut w temp. 160°C.
Cytrynę sparz, zetrzyj z niej skórkę. Obierz delikatnie resztę skórki, pokrój w plasterki. Ugotuj je w wodzie z cukrem pudrem. Uformuj różę, udekoruj listkami.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień