Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort bananowy"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
Składniki
Białka ubij z cukrem białym i wanilinowym. Połącz z żółtkami oraz mąką.
Masę wyłóż do tortownicy i piecz 35 minut w temperaturze 180°C.
? 2 banany rozgnieć. Masło utrzyj z żółtkami, dodając po łyżce masy bananowej.
Galaretkę rozpuść w pół szklanki wody. Tężejącą dołóż do masy i utrzyj. Rozsmaruj ją na biszkopcie, po czym wstaw do lodówki.
Białka ubij z cukrem. Dodaj galaretkę, rozpuszczoną w pół szklanki wody.
Ułóż pianę na masie, a na niej plasterki bananów i tężejącą galaretkę. Schłodź tort przed podaniem.
Czas przygotowania: 90 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: trudnyŹródło: Telemax