Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupka beza z bitą śmietaną-czyż może być coś lepszego??
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 180
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 180
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier puder, potem mąkę i ocet. Wszystko dokładnie miksujemy.
Następnie piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na blaszkę dajemy papier do pieczenia i robimy 6 kółek z masy. Masy troszkę zostanie, więc można zrobić kilkanaście małych bezików.
Bezy wkładamy do piekarnika i natychmiast zmniejszamy temperaturę do 90 stopni i suszymy bezy około 2 godzin. Po tym czasie bezy delikatnie ściągamy z papieru i studzimy.
Śmietanę ubijamy z cukrem .Potem na bezę dajemy śmietanę, na śmietanę dajemy mały bezik. Możemy udekorować. I gotowe.