Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
swietne ciasto, przede wszystki lekka delikatna masa serowa...to, to co misie lubia najbardziej :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 364
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 364
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
upiec biszkopt: bialka ubic z cukrem dodac zółtka i delikatnie wsypac makę i proszek i do piekarnika( srednia tortownica)
masa: utrzec maslo z cukrem.
zagotowac mleko, do gotującego dodac rozbeltana smietanę z 3 zóltkami.
podgrzewać mieszając do czasu az zrobi sie ser( farfocle bo jak to inaczej obrazowo okreslić)
odcedzic na sicie powstaly ser, ostudzić
zimny odcedzony ser polaczyć z utartym maslem.
biszkopt mozna podzielic na dwa krązki lub mase wylozyć na caly biszkopt ale wtedy jest grube ciasto ja zdecydowanie polecam mase nanieśc miedzy dwa krązki, by biszkopt był wilgotniejszy proponuje nasaczyc go delikatnie woda z cukrem i sokiem z cytryny ew delikatnie dodac alkoholu. calośc posypac cukrem pudrem lub polac polewa czekoladowa, mozna przyozdobic. polecam bo to naprawde pychotka.
to tylko tak wyglada, ze to wiele pracy.....w rzeczywistosci spokojnie mnozna to zrobic nie przepracowując sie :)