Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z marchewki i kabaczka"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 52
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 75
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 52
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 75
Składniki
Cukinie i marchew umyj. Cukinię pokrój w plasterki, marchew pokrój wzdłuż na długie pasy. Cebulę posiekaj w plastry.
Patelnię grillową posmaruj olejem, grilluj warzywa po dwie minuty z każdej strony. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Wodę, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz dokładnie wymieszaj. Dodaj do składników natkę pietruszki, ponownie wymieszaj.
Grillowane warzywa odsącz z nadmiaru tłuszczu w ręcznik papierowy. Cukinie, marchew i cebulę na przemian układaj na talerzu, by powstał tort, całość dodatkowo polej pozostałym sosem. Dekoruj liśćmi natki pietruszki i plastrem cebuli. Podawaj z twarożkiem.Źródło: Dobry Tydzień