Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z kremowym musem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 425
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12309
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 425
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12309
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 83
Składniki
Zrób spód. Rozpuść masło z czekoladą. Przestudź. Żółtka zmiksuj z kakao, wymieszaj z czekoladą.
Ubij białka na lśniącą pianę, partiami dodając cukier. Połącz je z masą czekoladową.
Wlej ciasto do wyłożonej papierem tortownicy. Piecz w 180°C przez około 30 minut. (Ciasto stygnąc, opadnie).
Przygotuj mus. Rozpuść masło z czekoladą. Po przestudzeniu połącz je z żółtkami zmiksowanymi z kakao. Białka ubij na sztywno, dodając stopniowo cukier. Połącz je z masą czekoladową i żelatyną.
Wylej masę na upieczony spód. Wstaw do lodówki. Można ozdobić wiórkami.Źródło: Kobieta i życie