Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z gruszkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Żółtka ubij z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki wrzątku, odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj na puszystą masę, porcjami dodaj masę żółtkową, ciągle ucierając. Dołóż serek. Wsyp mleko i dobrze wymieszaj całość mikserem. Kawę rozpuść w 3/4 szklanki wrzątku. Gruszki osącz z zalewy, odłóż trochę do dekoracji, a resztę potnij na kawałeczki.
Brzeg tortownicy wyłóż biszkoptami. Przygotowaną masę połącz z kawą, żelatyną i gruszkami. Przelej do tortownicy. Odłożone gruszki potnij w plasterki i ułóż na wierzchu tortu. Schładzaj go 4 godziny. Gotowe ciasto udekoruj konfiturą z żurawiny.Źródło: Tina