Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy ma swój sprawdzony przepis na gofry, ja metodą prób i błędów zrobiłam takie biszkoptowe, by nawet po leżakowaniu w lodówce nie były gumowate :)
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 11
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 303
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2724
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 11
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 303
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2724
Składniki
Ciasto na gofry: ubić pianę na sztywno z cukrem, do żółtek dodać olej i śmietanę też ubić , dodać do białek, przesiać mąkę z proszkiem delikatnie wymieszać jak za gęste można dodać 2-3 łyżki wody gazowanej. Upiec gofry.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem, dodać letnią żelatynę, wymieszać, smarować gofry układając je jeden na drugim. Wstawić do lodówki by masa dobrze zastygła, podawać oproszone cukrem pudrem lub owocami. SMACZNEGO :)