Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z adwokatem"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1678
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1578
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1678
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1578
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cuk rem. Dodaj żółtka, olej i wodę, wsyp przesianą mąkę z proszkiem, połącz. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 25 cm. Piecz 20 min w temp. 180°C. Ostudź.
Krem: żelatynę namocz w zimnej wodzie. Podgrzej, rozpuść. Mascarpone utrzyj z likierem. Dodaj stopioną czekoladę i żelatynę, połącz. Biszkopt posmaruj dżemem, wyłóż masę adwokatową. Chłodź 4-5 godz.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Posmaruj tort, boki obłóż rurkami.
Czas przygotowania 50 min. Ilość porcji 12. Cena za porcję 2,50 zł.
Przepis przysłała Magda lena Tabaczyk z Barwina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie