Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik trzy kolory"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Formę wyłóż biszkoptami. Przygotuj żółtą galaretkę, odstaw. Do miski wlej szklankę mleka,wsyp bitą śmietanę i ubij. Gdy galaretka zacznie tężeć, zmiksuj ją z ubitą śmietaną. Masę wylej na biszkopty. Tortownicę wstaw do lodówki do stężenia na 10 minut.
Na masę ułóż pokrojone gruszki. Następnie w podobny sposób przygotuj kolejne warstwy. Ciasto chłodź w lodówce około godziny.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień