Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik tiramisu"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Przepis przysłała Barbara Czapla z Gdyni
Masa serowa: śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Żelatynę zalej pół szklanki wody. Gdy napęcznieje, rozpuść na parze. Serek mascarpone delikatnie połącz ze śmietaną i żelatyną.
Kawę wymieszaj z likierem migdałowym i cukrem. Częścią ponczu nasącz gotowy biszkopt. Układaj warstwami masę mascarpone (za każdym razem posypując ją przez sitko kakao) oraz biszkopty zanurzone na moment w pozostałym ponczu.
Ciasto udekoruj bitą śmietaną i stopioną czekoladą. Schłodź w lodówce.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie