Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik stracciatella"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 16
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23689
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20256
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 16
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23689
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20256
Składniki
Zmiksuj jajka z połową cukru pudru i masłem na puszystą masę. Dalej miksując, wlewaj 200 ml kremówki. Dodaj mąkę przesianą z 2 łyżkami kakao oraz proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Wlej przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika. Piecz około 15 minut w 180 st. Pozostaw w formie do całkowitego ostudzenia.
Pozostałą kremówkę wlej do rondelka, wsyp żelatynę. Mieszając, og rzewaj. Nie dopuść jednak do zagotowania kremówki. Gdy żelatyna się rozpuści, zdejmij rondelek z ognia, ostudź.
Miękki twaróg (najlepiej mielony) zmiksuj z mascarpone, roztartymi ziarenkami z laski wanilii i pozostałym cukrem pudrem. Dodaj kremówkę z żelatyną. Na koniec do masy wmieszaj 15 dag startej czekolady.
Masę wyłóż na upieczony spód (w tortownicy). Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Posyp pozostałą drobno startą czekoladą.Źródło: Świat kobiety