Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik śmietanowy"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Białka ubić na pianę. Dodać cukier puder i żółtka, a na końcu mąkę i proszek do pieczenia. Wlać na dno tortownicy i piec ok. 35 minut w 160oC. Ostudzić.
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na kawałki, a następnie udusić z cukrem. Połączyć z galaretką, ostudzić. Budyń rozmieszać z mlekiem i mąkami, zagotować, ostudzić.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać masło, cukier waniliowy. Zmiksować budyń z masą z żółtek. Na ostudzony biszkopt nałożyć zimną masę jabłkową, następnie krem. Odstawić do schłodzenia.
Gdy obie warstwy dobrze stężeją, torcik warto dodatkowo przed podaniem ozdobić, np. polewą czekoladową.Źródło: Twoje Imperium