Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający torcik śmietanowo-owocowy.
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 101
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 506
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 41
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24700
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 101
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 506
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 41
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24700
Składniki
Rozpuść żelatynę w 1/2 szklanki wody, zimnej wody. Kiedy żelatyna napęcznieje, uzupełnij szklankę gorącą wodą i dokładnie wymieszaj. Letnią żelatynę połącz z litrem śmietany i zmiksuj.
Całość podziel na pół. Do jednej dodaj otartą skórkę i sok z całej cytryny, do drugiej kakao. PS. cytrynę dokładnie wyszoruj, sparz wrzątkiem.
Tortownicę ( u mnie o średnicy 21cm) obłóż od zewnątrz folią aluminiową. Wlej kakaowa masę do tortownicy i odstaw do lodówki na 30 minut aby trochę stężała. Następnie masa cytrynowa i również na pół godziny do lodówki. Przygotuj galaretkę i odstaw aby zaczęła tężeć. Kiedy galaretka będzie lekko tężała, wylej ją na ciasto. Na wierzchu ułóż truskawki tak aby pokryły całość.
Za dwie godziny możesz pałaszować! Smacznego :-) Ps. Końcowe zdjęcie nie urzeka boooo, ktoś zapomniał wstawić do lodówki, po tym jak pożarł prawie cały!!! Dobrze, że ostał mi się jeden kawałek ;-)