Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,delikatny z borówkami w sam raz do kawki lub na przyjęcie gości.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14615
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14615
Składniki
Z podanych składników piekę biszkopt.U mnie wyszedł wysoki bo piekłam w bardzo malej tortownicy.Jeśli ktoś piecze w normalnej wystarczy podwoić ilość składników.
Galaretki rozpuszczam w 3/4 litrze wody.Studzę.Śmietanę ubijam,dodaję cukier puder i 4-5 łyżek przestudzonej galaretki.Wszystko dokładnie mieszam.Galaretkę dodaję zamiast żelantyny.Biszkopt kroję na trzy blaty.Przekładam je śmietaną.
Do resżty galaretki dodaję borówki i kiedy galaretka zaczyna tężeć wylewam na wierzch ciasta.Ponieważ ja miałam zmrożone borówki galaretka zaraz była sztywna.Wkładam do lodówki na ok.1 godz.,ale można jeść zaraz po zrobieniu.