Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny śmietanowiec z dowolnymi owocami,idealny na upały.Przepis Ewy Wachowicz:)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 836
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 1003
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 836
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 1003
Składniki
Dwie galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody,studzimy.
Śmietanę ubijamy,a pod koniec ubijania dodajemy tężejące galaretki.
Biszkoptami wykładamy dno tortownicy,na nie wysypujemy owoce oraz wylewamy masę śmietankową.Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w półtorej szklanki wrzącej wody,studzimy,gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.
Ciasto schładzamy w lodówce.Można podawać z bitą śmietaną.Na wierzchnią galaretkę można wysypać owoce.