Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekki i nie za słodki;)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Upiec biszkopt z 6 jaj.Ostudzić
Jabłka obrać, pokroić w kostkę,zasypać cukrem i prażyć na małym ogniu 15 min,tak aby kosteczki zostały.Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody,odstawić do schłodzenia.Ostudzną galaretkę wlać do jabłek i poczekać aż stężeje.
Zimną śmietanę ubić z cukrami,pod koniec wlać rozpuszczoną zimną żelatynę.
Przekroić biszkopt na trzy krążki.
Pierwszy krążek+poncz+lekko tężejąca masa jabłkowa+warstwa śmietanki. Czynnośc powtórzyć.Torcik pokryć cały śmietanką,udekorować czekoladą, mandarynkami według uznania.