Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik serowy z owocami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Z pokrojonej w kawałki margaryny, żółtka, mąki i cukru zagnieść ciasto. Owinąć w folię, włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować 3/4 ciasta na płat o śr. 24 cm i wyłożyć nim dno tortownicy. Ciasto nakłuć widelcem. Wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200°C.
Z mleka, proszku budyniowego i cukru kryształu ugotować gęsty krem. Miękki twaróg wymieszać z cukrem wanilinowym. Do masy serowej wmieszać ciepły krem budyniowy. Pozostałe ciasto rozwałkować na podłużny pas. 3
Z tortownicy wyjąć podpieczony korpus. Po jego przestudzeniu obwód formy oblepić surowym pasem ciasta. Środek napełnić połową kremu serowego, rozłożyć połowę odsączonych mandarynek, przykryć pozostałym kremem. Ciasto wstawić do piekarnika. Dopiekać ok. 40 minut w 180°C. Schłodzić w tortownicy. Ciasto wyjąć, udekorować mandarynkami i plasterkami truskawek. Zalać galaretką. Schłodzić.Źródło: Życie na gorąco