Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik bardzo winny z serem i mirabelkami. Torcik z biszkoptem budyniowym.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubić. Przesiać budyń z mąką i proszkiem i wymieszać łopatka. Przelać do tortownicy 29 cm. wyłożonej papierem do pieczenia tylko na dole.Piec ok.25 min. w 175*. Po przestygnięciu przekroić na dwa krążki. Jeden włożyć z powrotem do tortownicy, zabezpieczając wyżej boki.
Mirabelko, wypestkować i jak można to zdjąć skórkę.
krem serowy: Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą, odstawić do letniego. Ser zmiksować z jogurtem.Śmietankę w innym naczyniu, ubić z pudrem, cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Potem porcjami dodawać ją do sera i miksować. Na koniec dolewać, żelatynę i krótko zmiksować.Wsypać mirabelki, lecz kilkanascie odłożyć do dekoracji.Łopatką delikatnie wymieszać. Wyłożyć na biszkopt w tortownicy, przykryć drugim krążkiem i schłodzić.
krem z mascarpone:Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i fixem, potem porcjami serka.Na koniec dolewać żelatynę i zmiksować. Wyłożyć do tortownicy. Ozdobić ciastkami i mirabelkami.
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić do lekkiego tężenia. Polać po owocach i wokół ciastek. Torcik przechowywać w lodówce.
Torcik kroić ciepłym i ostrym nożem.