Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu i smakuje wybornie.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Wykonanie: Dwie galaretki wymieszać w 500 ml wrzącej wody, ostudzić i wstawić do zamrażarki na godzinę. Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki wody i ostudzić. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, dodać śmietankę i delikatnie miksując dodawać przygotowaną żelatynę. Galaretkę pokroić w kostkę, dodać do masy serowej i zamieszać. Dużą tortownice wyłożyć biszkoptami, wylać przygotowaną masę serowa i wstawić do lodówki na godzinę. W między czasie rozpuścić jedną galaretkę w 250 ml wrzącej wody i odłożyć do wystudzenia. Po czym wylać na przygotowany torcik i ponownie wstawić do lodówki na całą noc. SMACZNEGO.