Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik piernikowy z masą śmietanową"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Utrzyj miękką margarynę z połową cukru pudru. Wmiksuj stopniowo żółtka. Dodaj startą na małych oczkach czekoladę, orzechy i przyprawę do piernika. Następnie wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodaj pianę z białek i resztę cukru.
Wszystkie połącz.
Powstałe ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy (o średnicy ok. 26 cm). Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 °C przez ok. 45 minut.
Twaróg wymieszaj z cukrem wanilinowym, jogurtem, przyprawą i sokiem z cytryny. Następnie dodaj ubitą na sztywno śmietanę kremówkę oraz żelfix, przygotowany według instrukcji na opakowaniu.
Ostudzone ciasto przekrój poziomo na trzy części. Dwie grubo posmaruj masą twarogową, dociskając je do siebie. Krem wyłóż też na wierzch. Boki tortu obsyp startą czekoladą. Na wierzchnią warstwę kremu wysyp wiórki czekoladowe.
Czas przygotowania: 90 minut. Cena porcji: ok. 5,5 zł. Kalorie: porcja 457 kcalŹródło: Na żywo