Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik piernikowy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Pół szklanki wody, kakao, miód, przyprawę do piernika, cukry i margarynę zagotuj, ostudź. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i żółtka, zmiksuj. Białka ubij ze szczyptą soli. Dodaj do masy, połącz. Wlej do tortownicy o śr. 25 cm. Piecz godzinę w 160°C. Ostudź, przekrój na 4 placki.
Krem: 1/3 szklanki mleka rozrób z kaszą manną. Resztę mleka zagotuj z cukrami. Wlej kaszę, gotuj 3-4 min. Przykryj folią, ostudź.
Margarynę utrzyj z kaszą i sokiem z cytryny. Jeden placek posmaruj połową kremu. Ułóż drugi placek, posmaruj powidłami. Ułóż trzeci placek, posmaruj resztę kremu. Przykryj ostatnim plackiem, cienko posmaruj powidłami. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie