Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik owocowo-dyniowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mąkę przesiej. Wysyp na stolnicę. Dodaj masło, posiekaj tak, by powstały grudki. Dodaj cukier, cukier waniliowy, sól, jajko i żółtko. Szybko zagnieć ciasto, schładzaj je w lodówce pół godziny. Posmaruj formę masłem, brzegi posyp pestkami dyni.
Wyłóż ciasto i wyklej nim spód i brzegi formy. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
Galaretki rozpuść we wrzątku, ostudź. Brzoskwinie umyj, obierz, pokrój w plastry. Ułóż je koliście na cieście, na środku udekoruj wiśniami.
Zalej stygnącą galaretką. Schładzaj godzinę. Zamiast pestek dyni możesz użyć płatków migdałowych.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień