Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy, łatwy i bardzo smaczny torcik. Polecam
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Mąkę przesiać z sodą i proszkiem do pieczenia do miski. Dodać kakao, cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i kefir. Całość dokładnie wymieszać trzepaczką. Masę przelać do tortownicy, o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Śmietankę ubić końcówkami miksera. Gdy zacznie tężeć dodać cukier puder. Jeszcze chwilę ubijać. Odłożyć mikser. Przy pomocy trzepaczki wkręcić po łyżce serek mascarpone. Posmarować kremem pierwszy blat. Nałożyć drugi i również posmarować kremem wierzch tortu i boki. Czekoladę zetrzeć na tarce. Obsypać torcik. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.