Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekki torcik na zimno z owocami
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Tortownicę (u mnie ok 22 cm) wyłożyć biszkoptami
2 galaretki truskawkowe rozpuścić w1i1/2 szkl. wody,przestudzić i zmiksować z jogurtem truskawkowym.Dodać trochę pokrojonych w kawałki truskawek.Następnie wylać na biszkopty i włożyć do lodówki do zastygnięcia.Gdy jeszcze całkowicie masa nie zastygnie wyłożyć na niej kolejną warstwę biszkoptów.
2 galaretki morelowe rozpuścić w 1i1/2 szkl.wody,przestudzić i zmiksować z jogurtem morelowym,dodać trochę pokrojonych w kawałki moreli i wylać na drugą warstwę biszkoptów.
Gdy masa będzie tężeć nałożyć na nią pokrojone truskawki i morele,następnie zalać trzecią rozpuszczoną w dwóch szklankach wody galaretką i włożyć do lodówki.Smacznego.