Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik migdałowy bez pieczenia"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 109
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 875
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1508
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 109
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 875
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1508
Składniki
Ciastka migdałowe bardzo drobno pokrusz w malakserze. Masło stop, przestudź, następnie wymieszaj z okruszkami i migdałami. Trzy tortownice (o śr. ok. 10 cm) wyłóż pergaminem. Dna foremek wylep przygotowaną masą. Dociśnij ją mocno dłonią. Wstaw do lodówki.
Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody, odstaw na kilka minut. Kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając na małym płomieniu. Ciągle mieszaj, by się nie przypaliła.
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż. Czubkiem noża zeskrob rdzeń. Jogurt wymieszaj z rdzeniem wanilii oraz cukrem. Dodaj sok i skórkę z limonki. Ostrożnie połącz z rozpuszczoną żelatyną. Śmietanę ubij na sztywno.
Wymieszaj ją z tężejącym jogurtem. Masę rozsmaruj na spodach z ciastek. Torciki schładzaj ok. 2 godzin. Udekoruj np. świeżymi malinami.Źródło: Naj