Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na maliny tuż tuż, więc warto pomyśleć o urozmaiceniu naszej codziennej kuchni o ten aromatyczny składnik. Gorąco polecam torcik marmurkowy z malinami, który przeniesie was w siódme niebo.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 830
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 830
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
Składniki
Blaty złożyć razem, nożem naciąć tak aby utworzyć obręcze.
Naprzemiennie kolorami poukładać od nowa blaty.
Maliny zalać rumem, dosypać zwykły cukier, odstawić .
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, laskę wanilii przeciąć na pół, końcówką noża wyjąć miąższ i dodać do śmietany.
Maliny osączyć z alkoholu, zostawiając jego część do nasączenia blatów, odkładając kilka malin do dekoracji. Owoce dodać do kremówki i wymieszać łyżką tak aby lekko rozgnieść maliny, odłożyć część kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu.
Blaty delikatnie nasączyć rumem z malin, przekładać kremem, wierz i boki posmarować odłożonym kremem i posypać malinami.