Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik lodowy z melonem i porzeczkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Połowę ciastek drobno pokrusz. Kostkę do pieczenia Kasia stop w garnku. Dodaj okruszki i wymieszaj. Tortownicę wyłóż folią. Spód wylep przygotowaną masą i wstaw do lodówki.
Z miąższu melona powycinaj kuleczki albo pokrój go w kostkę. Porzeczki opłucz, trochę odłóż do dekoracji, resztę oderwij od gałązek.
Serek mascarpone wymieszaj z jogurtem, cukrem i likierem. Ubij 150 ml śmietany, domieszaj do masy serowej. Dodaj owoce i rozsmaruj na spodzie. Wstaw do zamrażalnika na 8 godzin.
Pozostałą śmietanę ubij. Tort wyjmij z formy. Posmaruj bitą śmietaną. Boki obsyp płatkami migdałowymi. Wierzch udekoruj resztą ciastek i owoców.Źródło: Naj