Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik jogurtowy z kiwi"
Polecam.
Odsłon: 148
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 490
Polecam.
Odsłon: 148
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 490
Składniki
Utrzyj margarynę z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając ubijania, wlewaj jogurt. Miksuj razem na gładką masę. Żelatynę namocz w małej ilości wody, podgrzewaj, aż się rozpuści. Schłodź, wlej do kremu jogurtowego. Wymieszaj i jeszcze przez chwilę ubijaj.
Kiwi obierz, opłucz, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Dużą miskę wyłóż folią spożywczą, a następnie plasterkami kiwi. Nałóż 1/3 masy jogurtowej. Przykryj przyciętym do średnicy miski blatem.
Nałóż resztę masy. Pozostałe blaty przełóż dżemem z kiwi (lub ag restowym). Przykryj masę. Odstaw do stężenia na 2-3 godziny. Ostrożnie wyjmij torcik i odwróć go. Następnie ozdób bitą śmietaną.
czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety