Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,lekki deserek na każdą porę roku :) smakuje dzieciom i nie tylko :)
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
Składniki
Gotujemy na mleku kaszę manną.Do ciepłej kaszy wsypujemy cukier,mieszamy do rozpuszczenia.Odstawiamy kaszę do ostygnięcia.Ucieramy mikserem margarynę.Do margaryny dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny i po 1 żółtku,cały czas ucierając.
Na koniec wlewamy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody(około pół szklanki) żelatynę. Masę dzielimy na dwie części.Do jednej dodajemy łyżkę kakao,druga pozostaje jasna.
Dno tortownicy wykładamy umoczonymi w płynnej galaretce biszkoptami.Biszkopty zalewamy warstwą tężącej galaretki (tą co maczaliśmy biszkopty).Wstawiamy do lodówki.
Na stężałą galaretkę wylewamy masę kakaową.Kolejna warstwa to galaretka,potem jasna masa i ponownie galaretka.Przed wylaniem każdej kolejnej warstwy należy zaczekać,aby poprzednia stężała.
Do mas i galaretek można dodawać owoce sezonowe lub z puszki SMACZNEGO!!!!