Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny galaretkowiec w torcikowej odsłonie. Kolorowy, uwielbiany przez dzieci.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 202
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 202
Składniki
3 galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody każda. Odstawić do stężenia i pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimbej wody by napęczniała. Mleko zagotować z cukrem, odstawić, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Do letniego mleka dodać galaretki. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać masę galaretkową. Wstawić do lodówki. Czwartą galaretkę zalać 400ml wody. Gdy zacznie tężeć wylać ba wierzch ciasta. Wstawić do lodówki. Smacznego.