Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik drożdżowy z morelami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Ciasto: drożdże rozetrzyj z łyżką cukru i mąki oraz odrobiną mleka. Zaczyn odstaw na ok. 20 minut. Resztę mąki zagnieć z pozostałym cukrem, jajkiem, masłem, mlekiem i zaczynem. Odstaw na godzinę.
Kruszonka: czekoladę posiekaj. Resztę składników zagnieć. Połowę kruszonki połącz z czekoladą.
Formę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Posyp obiema kruszonkami. Piecz ok. 35 minut w 200°C. Wystudź, przekrój na dwa placki.
Masa: żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Twaróg połącz z cukrem, śmietaną i żelatyną. Placki przełóż morelami i kremem. Chłodź ok. 3 godzin.Źródło: Naj