Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Życzę Wszystkim SŁODKIEGO Nowego 2014 Roku ;-)
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1387
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1387
Składniki
Ciasto : 1 czekoladę roztopić w kąpieli wodnej razem z masłem i odstawić do przestudzenia.Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli,utrwalić cukrem dodać żółtka, a następnie wodę,proszek,wanilię,kako i lekko przestudzoną czekoladę .Dokładnie zmiksować.Na koniec stopniowo dodawać mąkę.Przelać ciasto do przygotowanej tortownicy (wysmarowanej tłuszczem i obsypanej tartą bułką) Wstawić do rozgrzanego piekarnika (180) i piec 60 min. Po upieczeniu uchylić piekarnik i poczekać aż ciasto ostygnie. Krem : 1 czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i odstawić do przestudzenia. Śmietanę ubić ok 8 min na puszystą masę z cukrem pudrem,dodać przestudzoną czekoladę i kakao.Zmiksować na jednolitą masę. Na koniec połączyć z wcześniej ubitym na puch masłem z 1 łyżką cukru pudru.
Ciasto przekroić na 3 części ,nasączyć każdy blat wodą z cytryną i przełożyć każdą warstwę kremem. Następnie boki i wierzch tortu również obłożyć nierównomiernie kremem i posypać posypką czekoladową.
SMACZNEGO !