Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 281
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 245
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 360
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 281
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 245
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 360
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Śmietanę mocno podgrzewam. Wrzucam połamaną na kawałeczki czekoladę. Mieszam, aż całkiem się rozpuści. Odstawiam śmietanę do wystudzenia. Żelatynę zalewam wodą. Gdy spęcznieje, rozpuszczam, podgrzewając na małym płomieniu.
Do zimnej śmietany dodaję sok i skórkę cytrynową. Ubijam na sztywno, delikatnie łączę z żelatyną.
Biszkopty tnę na połówki. Stawiam je pionowo wokół brzegu tortownicy. Wylewam masę. Schładzam.
Truskawki myję, osuszam, tnę na połówki. Układam z nich rozetę na wierzchu gotowego torciku.
Dla liczących kalorie: Śmietanę zastąp gęstym jogurtem naturalnym. Dodaj jednak do niego więcej żelatyny (7 łyżeczek).
<strong>Przepis nadesłała pani Ilona Wójcik z Minska Maz.</strong>Źródło: Tina