Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i smaczny torcik na bazie bitej śmietany z dodatkiem słodkich brzoskwiń
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 177
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2297
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 177
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2297
Składniki
Przygotowanie zacznij od rozpuszczenia galaretek według przepisu na opakowaniu,brzoskwinie odsącz na sicie,syrop zostaw do nasączenia biszkoptu. Biszkopt: żółtka oddzielić od białek.Białka ubij z cukrem na puszystą masę dodaj żółtka i olej następnie mąkę i proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszaj wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 36x25 piec około 25 minut w temperaturze 180st.,po ostudzeniu biszkopt przekroić na pół i nasączyć stropem z brzoskwiń.Do lekko tężejącej galaretki dodaj pokrojone brzoskwinie.Wyłóż na obydwa blaty biszkoptu.Zostaw do stężenia.Śmietane ubij z cukrem pudrem i śmietan-fix dodaj maskarpone.Na pierwszy blat wyłóż 1/3 kremu przykryj drugim stroną galaretki na śmietanę,na wierzch wyłóż resztę śmietany.Wierzch udekoruj dowolnie np.wiórkami kokosowymi.Schłódź w lodówce.