Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi,szybko znika...na upały najlepszy:) Delikatny i puszysty,serdecznie polecam:)
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8543
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 174
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 454
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8543
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 174
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 454
Składniki
Tortownicę 24cm wyłożyć folią aluminiową. Na spódzie ułożyć biszkopty. Śmietanki ubić pod koniec dać cukier puder oraz śmietan-fix.. Serek mascarpone wyłożyć do miski,dodać startą skorkę z cytryny oraz sok,zmiksować. Ubitą śmietankę połączyć z serkiem. Dodać borówki oraz 25dkg malin. Delikatnie wymieszać by owoce za bardzo nie rozpadły się. Masę podzielić na dwie części. Połowę wyłożyć na biszkopty,przykryć następną warstwą biszkoptów i znów dać masę. Na wierzch rozsypać maliny i zalać tężejącą galaretką rozpuszczoną w 800ml wrzątku. Włożyć do lodówki na kilka godzin.
Smacznego życzę!