Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik bezowy z czekoladą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Białka umieść w metalowej misce, wsyp szczyptę soli, ubijaj. Kiedy białka lekko się spienią, dodawaj po łyżeczce cukru, ubijaj. Dodaj sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i szybko zmieszaj z ubitą pianą. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Wylej na nią ubite białka, uformuj koło. Przez pierwsze 10 minut piecz ją w temp. 160°C, następnie obniż temperaturę w piekarniku do 130°C i susz przez minimum godzinę, a najlepiej półtorej. Możesz ciasto pozostawić w piekarniku na noc.
Czekoladę gorzką połam, wrzuć do garnka, dodaj 50 ml śmietanki i zaparzoną kawę. Postaw garnek na drugim, do którego wlej wodę. Podgrzewaj wszystko w kąpieli wodnej. Polej kremem bezę, posyp pokruszoną mleczną czekoladą.
CZAS: około 3 godzinyŹródło: Dobry Tydzień