Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie, ale pasujące na wiele okazji.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Żelatynę rozrobić w 4 łyżkach zagotowanej, gorącej wodzie.
Śmietanę kremówkę (ja używam tej z piątnicy 36%, bo jest gęsta) ubić z cukrem pudrem na puszysty krem.
Nadal ubijając śmietanę dodać adwokat - trafiłam na dosyć gęsty i polecam patrzeć na to kiedy się kupuje - oraz żelatynę. W tym momencie żelatyna powinna być już tylko lekko letnia.
Brzoskwinie odsączyć, uzyskanym syropem nawilżyć biszkoptowe blaty.
Połową kremu - może być odrobinę więcej - wysmarować pierwszy blat. Przykryć i posmarować drugi blat pozostałym kremem. Udekorować pokrojonymi brzoskwiniami i ziarnami kawy.
Dać na trochę do lodówki - ja robię to ciasto dzień wcześniej, żeby mogło się dobrze "przegryźć" ;) )
Smacznego :)