Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tiramisu z malinami i kremem jogurtowym"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Ciastka biszkoptowe pokrój na połówki. Maliny przebierz, szybko opłucz na sitku pod bieżącą wodą. Owoce rozłóż na kuchennej ściereczce, aby ociekły i dobrze wyschły.
Jogurt wymieszaj z cukrem waniliowym. Domieszaj sok oraz skórkę z limonki. Posłodź do smaku cukrem pudrem albo miodem. Sok malinowy wymieszaj z nalewką. Skrop ciastka.
W wysokich pucharkach warstwami ułóż: nasączone biszkopty, maliny oraz krem jogurtowy. Trochę świeżych owoców ułóż na wierzchu każdej porcji deseru. Tiramisu udekoruj listkami mięty albo melisy cytrynowej. Do czasu podania trzymaj w lodówce.Źródło: Naj