Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tiramisu z duszonymi jabłkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 210
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 210
Składniki
ok. 35 minut
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i natychmiast skropić sokiem z cytryny. Kostki jabłek wrzucić do garnka. Dodać 3 dag cukru, zalać 35 ml wody. Gotować kilka minut na małym płomieniu, często mieszając. Zdjąć z ognia, odstawić do wystudzenia.
Serek mascarpone utrzeć z twarogiem, mlekiem, pozostałym cukrem i cukrem wanilinowym. Wlać sok jabłkowy i calvados (winiak jabłkowy). Prostokątną formę wyłożyć podłużnymi biszkoptami. Rozsmarować krem serowy, a następnie masę jabłkową. Wprost na wierzch deseru przesiać kakao wymieszane z cynamonem.Źródło: Życie na gorąco