Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zrobienia i niezwykle smaczne tiramisu truskawkowe. Idealny deser na letnie dni.
forma 24 cm x 20 cm, mikser, miska
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Składniki
Zrobić pomadę: W miseczce wymieszać wodę, dżem i sok z cytryny. Formę, moja o wymiarach 24 cm x 20 cm, wyłożyć polową biszkoptów. Biszkopty posmarować połową przygotowanej pomady.
W osobnej misce ubić śmietankę, serek mascarpone, cukier i ekstrakt waniliowy. Połowę kremu wyłożyć na posmarowane pomadą biszkopty. Na krem wyłożyć warstwę pokrojonych w plasterki truskawek. W taki sam sposób, jak poprzednio ułożyć następna warstwę z pozostałych składników. Patrz film.
Wierzch deseru oprószyć startą czekoladą. Gotowe tiramisu schłodzić w lodowce przez minimum 6 godziny, a najlepiej przez noc. Smacznego!