Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tiramisu czekoladowe bez jajek"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 486
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 69
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 486
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 69
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji 3,20 zł
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem do zgęstnienia. Nie przerywając, dodajemy partiami serek mascarpone. Miksujemy do osiągnięcia jednolitej masy. Wstawiamy do lodówki.
Przygotowujemy kawę, dodając brązowy cukier i likier amaretto. Chłodzimy.
Na dno pucharków lub szerszych szklanek dajemy skropione kawą, połamane biszkopty, przekładamy masą serową, czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Wierzch posypujemy startą ciemną czekoladą. Dekorujemy biszkoptami, chłodzimy kilka godzin.
Wartość odżywcza 1 porcji 329 kcal Białko 6 g/Tłuszcz 24 g/Węglowodany 33 gŹródło: Rewia