Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepsze tiramisu jakie do tej pory jadlam, bajecznie proste, a efekt...
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 389
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10480
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 389
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10480
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Składniki
zaparzyc kawe i dodac likier
żółtka zmiksować z cukrem na puszysta mase, dodac serek mascarpone i zmiksowac wszystko razem
ubić śmietanę ze śmietan fixem, połączyć z masą śmietankowo serową i delikatnie wymieszać
maczać biszkopty w kawie z likierem i ukladać w naczyniu, na to wyłożyć połowę masy posypać delikatnie kakao. Drugą warstwę nasączonych biszkoptów układać w drugą stronę, przykryć warstwą kremu
wstawić do lodówki na noc. Przed podaniem posypać kakao
tiramisu robię w prostokątnym szklanym naczyniu o wymiarach 25 x 18. Podwójna ilość składników wystarcza na dużą blachę sernikową. W przypadku robienia tiramisu w blaszce, użyć papieru do pieczenia. tylko prawdziwy serek mascarpone gwarantuje smak tego deseru, Żadne inne "zamienniki" nie dają takiego efektu smakowego". Biszkopty bardzo chłoną kawę, wiec nie namaczać ich długo, bo tiramisu będzie bardziej mokre, co nie umniejsza jego walorów smakowych :-)