Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze Tiramisu według mojego przepisu!
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 128
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 128
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę,następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy, aż krem stanie się gęsty.W międzyczasie kawę łączymy z amaretto,następnie moczymy lekko biszkopty w kawie z amaretto i układamy w naczyniu.Wlewamy masę serową na pierwszą warstwę biszkoptów i posypujemy kakao ,i tak kolejne warstwy aż do wykorzystania wszystkich składników.Ostatnia warstwa to jest masa serowa .Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.Przed podaniem posypujemy kakao można podać do ozdoby miętę i truskawkę oraz posypać kakao talerzyk dla ozdoby.Smacznego