Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
Kawę zaparzyć, ostudzić i wymieszać z likierem i wlać do głębokiego naczynia.
Śmietanę ubić z cukrem na sztywną masę i połączyć z serkiem mascarpone.
Połowę biszkoptów krótko zamoczyć w kawie i kłaść do szklanego naczynia lub innej formy do pieczenia. Wyłożyć połowę masy i posypać 1 łyżką kakao.
Ułożyć następną warstwę biszkoptów i wyłożyć pozostałą część masy serowej, posypać pozostałym kakaem.
Wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego!